Over ons

Mediazuid is in 2001 opgericht als televisieproductiebedrijf onder de naam E11 Communicatie. In het begin produceerde E11 voornamelijk nieuwsitems voor o.a. Nieuwsuur, SBS6, TROS, Eyeworks, Al-Jazeera, Talpa, regionale omroepen, NOS Studio Sport, CNBC News en Concentra.

Het waren de jaren waarin de media zich revolutionair snel ontwikkelden. Ook de commerciële mogelijkheden maakten een ongekende groei door. Innovatie op dat gebied werd voor ons zeker zo interessant – zo niet interessanter – dan het leveren van nieuwsitems. We maakten pittige en aansprekende reclames, vlog’s, showreels, advid’s (branding video’s), instructie- en veiligheidsfilms voor bijvoorbeeld. Provincie Limburg, DSM, Volvo Trucks, KPN, Essent, Sony, Arvin Meritor, Trespa International, Hogeschool Zuyd, Rijkswaterstaat, Phantasialand en diverse overheidsinstanties. We waren het eerste mediabedrijf in Limburg dat, destijds in Maastricht, beschikte over een ‘volledig tapeless’ en High Definition opname- en montagestudio.

In 2007 werd Mediazuid uitgebreid met een gespecialiseerd facilitair en verhuurbedrijf. Dit groeide zo snel dat we in een concurrentiepositie kwamen ten aanzien van sommige klanten. Dit was een ongewenste situatie want de klant staat voorop. Het leidde er uiteindelijk toe dat we stopten met produceren, om ons volledig richten op het bedenken van merken en de marketing daarvan.

De verhuur van AV middelen is uiteindelijk getransformeerd naar een bedrijf, gespecialiseerd in verhuur van zware bedrijfsauto’s en facilitering van andere productiebedrijven in presentatietechniek en events. Lees hier meer over bij logistics.